WIE IS TON

Professioneel In 1968 begonnen als leerkracht in het basis- en speciaal onderwijs ben ik overgestapt naar het MBO. Maar daar bleef het niet bij. Dankzij mijn studie andragologie (een specialisme binnen de sociale wetenschappen) kwam ik terecht is de wereld van begeleidingskunde, waarvan supervisie, coaching en intervisie variaties van zijn. In 1998 ben ik met mijn praktijk gestart.

In 2000 ben ik naast mijn individuele cliƫnten uit de gezondheidszorg, welzijnswerk en bedrijfsleven betrokken geraakt bij het geven van supervisie, begeleide intervisie aan huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde in opleiding aan het LUMC en een jaar later begeleide intervisie en supervisie aan AVG artsen en huisartsen in opleiding van het Erasmus MC te Rotterdam. Eveneens verzorg ik begeleide intervisie van huisartsen en huisartsopleiders. Sinds 2011 ben ik begeleider van een Balintgroep in Den Haag.

In mijn werk geniet ik ervan om mijn cliƫnten zelf te laten ontdekken welke kwaliteiten zij in zich hebben en deze verder te ontwikkelen, zodat er weer nieuwe perspectieven kunnen ontstaan. Dit gaat gepaard met de nodige worstelingen en humor.

 

WIE IS TON

Scholing
Na de studie Andragologie (Tilburg 1978), heb ik mij bekwaamd in supervisiekunde (Utrecht, 1993), Personal & Teamcoaching (Leiden 2004), Oplossingsgericht Coachen (Tilburg 2006) en Transactionele Analyse (Utrecht 2011). Om mijn professionele ontwikkeling scherp te houden participeer ik in een intervisiegroep van vakgenoten en volg ik diverse workshop omtrent begeleidingskunde.

Prive
Sinds 1969 ben ik getrouwd. Mijn vrouw en ik hebben twee zonen. Naast mijn beroepsuitoefening ben ik als vrijwilliger betrokken bij Slachtofferhulp Nederland. Fietsen, wandelen en een brede interesse in film, theater en literatuur zorgen voor ontspanning.